Wednesday, 4 April 2012

jpj oh jpj !


hyee :) meyh sini aku nak story mory kt hampa-2 .. bhaha .. 2/4/2012 [ setelah bebulan bulan aku tunggu]  , aku ada test jpj (kereta) .. aku dapat no 25 sesi pertama .. :) aku lulus bahagian kedua [bukit , parking, 3 penjuru] :) alhamulillah ..


nie lah hasilnya :)


lepas tue nak kena tunggu test bahagian 3 [jalan raya kena]  .. naseb baek ada kawan baek aku :) aku dengan ekin tunggu dengan penuh kesabaran .. sempat jugak aku dengan ekin snap pic :)

dan lagi nuh !! wajib la sempat :)


sembang punya la sembang .. p tandas tak terkira la ..  ketaq punya pasai :P pastu no 25 kena panggil .. aku pun kalut-2 la p kat kereta :) dengan penuh keriangan+ketakutan ! masuk2 tue aku bagi salam kat jpj tue .. lepas dea kata kat aku .. "oke boleh start" .. aku pun mulakan lah kerja aku .. ejas kerusi .. EJAS CERMIN .. pakai seat belt .. (tapi bole magkok ayon nie X kt ejas cermin !! ) agak-2 jpj nie buta ka apa hah ?? bukan main aku ejas cermin .. dia kata aku tak ejas ??? hangin toy aku kt dia !!! pastu keluar la jalan raya .. dia bagitau , "adik , sat lagi pi laluan 3 ok " .. aku pun menurut perintah dia ..!!! sampai ja kat trafic light (tempat malang) .. aku pun buat la seperti biasa .. (macam selalu dok belajaq la)  .. berhenti dulu kat situ .. angkat handbreak , tukaq gear 1 .. sekali dia boleh tanya aku "ADIK , KENAPA BERHENTI ????" .. terkejut aku dengaq soalan dia !!! aku pun jawab la " KALAU BELAJAQ , KAT SINI MEMANG KENA BERHENTI " .. pastu dia dengan tadak perasaan boleh jawab "BELAJAQ LAIN , HAQI NIE LAIN " .. aku dengaq-2 tue rasa panas hati gila !!! rasa macam nak penampaq ja orang tua sebelah aku tue !!! apa guna aku pi belajaq 8jam kalau time jpj tak payah ikut apa yang aku belajaq ??? memang bengong la jpj tue !!! pastu bila aku cerita kat orang-2 yang ambik lesen gak time tue , semua kata kat aku , "awat tak pertikaikan ??? memang kat situ kena berhenti .. ada member yang tak berhenti pun failed ??  berhenti pun failed ?? apa jpj nie ??? semua yang kena dengan dia , dia bagi failed ??? " .. ingat dalam hati memang nak pertikai tapi malas aku nak cakap dengan orang tadak otak nie !!! kalau aku pertikai pun dia bukan nak bagi aku lulus pun !!! so malas aku nak pertikai dengan manusia macam tue .. sabaq ja la .. kena tunggu hujung bulan plak la nak test .. aku mintak-2 sangat tak dapat dah jpj macam tue .. 


    grrrr~~


erm , sekian ..






terima kasih kerana membaca :) like kalau suka :))

0 comments: