Tuesday, 6 March 2012

kesiannya ...

hye .. tadi time nak balik , mom singgah nak beli laksam .. pastu tetiba kami ternampak ada sebuah kereta kelisa depan kereta kami .. duk terjerit-jerit .. aku ngan mom pun hairan lar .. kenapa dea nie ?? dok terjerit .. pastu mom pun pi lar tanya laki tue .. dea cakap kereta tue terkunci .. pastu dalam kereta tue ada anak-2 dea .. 2 orang tidur .. yang sorang tue sedar tapi .. malangnya .. yang sedar tue baru setahun lebih .. tak tau apa-2 lagi .. yang dea dok terjerit-jerit tue sebab dea nak kecutkan anak dea yang 2 orang lagi tue suruh bangun .. tolong bukakan kunci sebab baby yang setahun tue tertekan lock .. api malangnya , anak dea lagi 2 orang tue tak terjaga lansung .. punya lar kuat ayah dea jerit .. pastu ayah dea goyang-2 kereta pun anak-2 dea tue tak terjaga .. yang si baby nie dok nanges lar .. myb dea takut ..pastu ramai lar orang datang nak tolong .. tapi tak boleh lar .. macam-2 cara depa buat .. lama sungguh .. kesian lar .. dah lar tengah panas .. naseb baek lar .. kereta tue enjin hidup and bukak air-cond .. kalau tak mesti budak-2 tue dah lemas tak boleh nyawa .. sebab lama lar taqa nak boleh bukak .. pastu si ayah nie dah fed up .. dea pun pi lar ambik batu nak katok cermin .. aku pun kata lar dalam hati .. jangan ! stg kena lar anak-2 dea yang dalam kereta tue .. lagipun sayang cermin kereta tue .. tapi orang-2 yang ada kat situ tak bagi si ayah nie buat camtu .. depa suruh dea bersabar .. and ramai lar yang cuba nak tolong .. yang mak aku dok menitik air mata dah .. kesian kat baby yang dok nanges dalam kereta tue .. baby tue pun duk try ikut arahan bapak dea .. suruh tolong bukak .. pintar kan baby tue ? :) tapi kesian lar .. tak boleh jugak .. sebab tangan baby tue lembut lagi .. tak larat nak angkat kunci tue .. :'( pastu .. ada sorang pakcik ngn sorang budak nie baya aku lar .. jadi HERO .. depa boleh bukak gak akhirnya .. ALHAMDULILLAH .. tapikan .. sampai sudah anak-2 dea yang tidur tue tak bangun .. ayah dea gerak pun tak bangun jugak .. sampai ayah dea tarik tangan bagi duduk baru terjaga .. mak aii .. budak-2 nie tidur keletihan agaknya :)) tapi ALHAMDULILLAH sekali lagi .. budak-2 dan kereta tue selamat :))

terima kasih kerana membaca :) like kalau suka :))

0 comments: