Monday, 5 March 2012

*HORTIKULTUR HIASAN dan LANDSKAP* a.k.a *HARI-HARI LENA* :))



sebahagian daripada kami HHL 10/11
HHL 10/11 (darling ja tadak)


nie lar kami budak-2 HHL :) aku masuk kelas nie time aku  pi daftar kat SMTL  pada 21/2/2010 ..  time aku masuk kelas nie , ada berapa belas orang ja .. sebab aku masuk second intip .. so , tak ramai lagi time tue .. semakin hari semakin bertambah bilangan kami .. tapi ada jugak yang dah pindah .. antaranya .. AINI , ADIB , JASMEEN ..

erm .. meyh aku cerita sikit sebanyak tentang sorang-2 budak kelas aku nie ..

  1. cyka - dea nie BFF aku .. kami always bersama .. dimana ada aku disitu ada dea .. wikiki :)) kami nie kalau time teacher farah .. mesti masuk kelas setengah jam lewat and keluar 10 minit awal sebelum habis masa teacher .. bhahaha .. sampai teacher farah perasan .. and dea tahan kami 2 tak boleh pergi tandas dah .. bhahaha .. geram betui .. kadang-2 betul-2 nak terkencing .. mak aii teacher tak bagi keluar plak .. sedih gila kan cyka ? bhaha .. miss u teacher farah .. :)) 
  2. ain - dea nie paling rapat dengan semua budak-2 kelas .. dea nie kalot-2 lar perangai dea .. lawak sungguh ..! budak laki selalu pekena dea .. wikiki .. tau dak dea nie kan .. kadang-2 dea yang ajak aku dengan cyka skip kelas .. tapi bila kami baru keluar pada blok teknik ja dea dah kalot nak balek kelas .. todiaa saket hati ehh ...! ha lar .. dea yang ajak ..pastu baru pi sekerat dah kalot nak balek .. bhaha .. haqu toy dea nie srang .. erm .. tapi disebabkan perangai dea camtue lar .. semua orang rindu gila-2 kat dea .. and sedih nak berpisah dengan dea :)) 
  3. dekya - dea nie dulu time first time aku masuk kelas nie , aku paling meluat kat dea lar .. ha lar .. dea asyiq dok bangga Shah Alam dea tue .. and dok pelekeh Kedah .. pastu dea dok bajet lar .. bhahaha .. erm pastu lama-2 kami baik and jadi agak rapat ..*aku dah gitau kat dea pasai nie lepas aku kawan dengan dea :)) bhaha ..
  4. ieda - dea nie dulu emosi tak berapa terkawal .. kalau mengamok hebis semua dea baling .. meja ka kerusi ka .. muka ja nampak lembut .. bhaha .. tapi dea da oke .. myb time tue dea ada problem kod :))
  5. micap - dea nie budak laki selalu kacau dea .. disebabkan nama yang dea tukar jadi MICAP daripada MARLIANI .. micap tue ada maksud dea yang tersendiri .. jahat lar budak-2 laki nie .. ngee~ dea nie kadang-2 oke kadang tak oke .. btw , kami semua sygss dea ..
  6. wan rapina - ha ! dea nie cikgu dalam kelas kami .. dea selalu sungguh pi depan kalau cikgu tadak .. dea dok ajaq lar kami .. tapi kan pengajaran dea dari awal tahun sampai akhir tahun MANUSIA PERLU BERSYUKUR .. tak pernah tukaq-2 pun .. bhahaha .. 1 lagi , dea kalau apa-2 pun mestie sebut .. *kita redha ja lar* .. bhaha .. lawak lar dea nie .. 
  7. solehah - erm tak tau lar nak tulis apa pasai dea nie sebab dea diam ja dalam kelas .. dea suka tidur ja .. even dea suka tudur dalam kelas .. tapi dea pandai oo ..
  8. ina - kami panggil dea SAYONG sebab dea orang perak :)) dea nie dulu budak pelancongan ..pastu tukar masuk kelas kami :)) dea nie kalau study sejarah selalu jadi pihak pembangkang .. bhahaha :))
  9. darling - dea nie pun pendiam .. tak tau nak tulis apa lar .. :)) 
  10. scha - dea nie dulu rapat dengan aku and cyka dalam kelas .. tapi bila blok hostel kami dah berpecah kami tak berapa rapat dah .. dea nie mulut agak lezerrrr ..bhaha .. tapi dea tue oke ja :)) dea nie couple dengan mat lan .. budak JKA .. mat lan haqi lepak kelas kami .. haqi-2 depa date .. dah macam laki bini depa 2 nie .. :))
  11. atiqah - kami panggil dea COOL .. sebab papapun dea COOL ja .. bhaha .. tapi dekat-2 akhir tahuin dea dah pandai melawan kalau orang kata apa-2 kat dea .. GUD GIRL BABY :)
  12. shud - kami panggil dea GENGSTER .. bhaha .. tak tau camna nama tue boleh lekat :)) erm dea nie mulut agak lar lezerrrrr  .. act , dea baek ja .. cuma kadang-2 ja mulut dea camtue .. wikiki ..  :))
  13. wani - kami panggil dea WANI STIM .. oppss ! jangan salah sangka ! kami panggil camtue sebab mata dea .. terlalu sepek .. megantuk kut tengok mata dea .. rasa macam nak pejam sekali .. :))
  14. areef - dea nie ada twin .. tapi twin dea dok kelas pelancongan .. mka depa sama gila .. bhaha .. payah nak cam .. tapi kalu depa cakap .. ha ! baru boleh cam :)) erm ..dea nie tah lar .. kadang-2 nampak macam noty .. tapi kadang-2 nampak baek .. siap boleh ceramah orang sana sini .. cyka lar selalu kena .. :))
  15. din - dea nie oke .. tapi ekut mood .. kadang-2 oke .. kadang mood tak oke , habis semua orang dea nak marah :))
  16. farid - dea nie mat jiwang .. jiwang sungguh dea nie .. dea suka tulis cerpen cinta .. bhaha .. but , not bad lar :))
  17. izzat - dea nie monitor kami 10/11 .. bhaha .. dulu nampak dea slow ja .. sampaikan kami dok kata kat dea .. ijat nie muka handsome tapi slow .. padahal ..! bhaha .. mulut mak aii .. skali dea bercakap .. terasa dalam kod :)) wikiki :P tapi dea oke ja :)) dea selalu bawak speaker mai sekolah .. so , kelas kami selalu bising dengan music-2 :))
  18. awie - ha dea nie plak dok bangga lar tokai dea .. tak habes-2 tokai :) dea nie minat CR .. adoyai .. CR ta habes-2 :)) dea nie gila mp3 .. aku dengan cyka selalu lar amek mp3 dea :))
  19. iman - dea nie baby dalam kelas kami .. comey .. act , dea nie vaek .. tapi kalau dea duduk dengan geng yang noty , mulut dea .. perghh sakit hati kodd :) erm aku selalu mintak pertolongan dea .. nak tau pertolongan apa ? erm pinjam fon dea lar .. bawak masuk hostel :)) dea baek oo .. selalu tolong aku :))
  20. mat in - erm dea nie .. noty lar .. tau dak .. kalau kami cuty 2 hari , dea cuti seminggu .. kalau kami cuty seminggu , dea sebulan .. bhaha :D dea nie noty lar .. even dea macam tue , tapi semua orang sygss dea .. selalu bagi nasihat kat dea .. cikgu-2 pun sygss dea :))
  21. mat zul - bhaha .. dea nie diam-2 ubi berisi oo :)) syok kawan dengan dea :))
  22. anas - ha ! yang nie lagi diam-2 ubi berisi .. diam ja .. tapi noty :)) payah sungguh nak dengaq dea cakap banyak .. :D
  23. mat naqi - dea nie pro macam-2 bab .. semua dea pandai buat .. wikiki .. :)) 





erm berbalik pada title aku HORTIKULTUR HIASAN DAN LANDSKAP a.k.a HARI-HARI LENA .. bhaha .. tue gelaran kat kelas kami .. erm .. kami nie diketegorikan kelas yang akan nakal .. bukan sebab pa .. cuma terlalu ramah .. bhaha .. so , jadi bising sangat :P disebabkan kelas kami yang selalu bising nie .. dah banyak kali kami kena denda dengan PK HEM dan cikgu-2 .. antaranya .. kami kena/terpaksa cuci ladang kambing .. :P mak aii .. busuk tahap kritikal lar .. bila dah sapu taik-2 kambing tue .. kambing tue berak balik n kencing .. Ya Allah , saket hati kod .. btw , so sweet time tue .. mat naqi perah susu kambing tue lar .. wikikiki .. selain tu , kami kena usung penyapu satu blok teknik sebab kelas kami berselerak .. bhaha .. macam-2 lar .. erm mentang-2 lar kelas kami nie LANDSKAP .. macam landskap lar kami buat kat sekolah tue .. *tapi yang menjadi hanyalah suku daripada apa yang kami buat .. bhahahaha .. jangan gelak ! :P  erm .. rindu lar kat hampa-2 weyh :'( nak dengaq hampa-2 riuh rendah dalam kelas .. erm .. even kelas kami nie nakal .. tetiba time nak spm , budak-2 laki dan kami yang perempuan-2 pun buat kejutan .. kami dah tak tidur dalam kelas .. tak bising time cikgu mengajar .. kami buat homework .. ckgu tadak dalam kelas pun kami tak keluar merayau sekolah .. kami diam ja dalam kelas .. baca buka .. buat latihan math .. hat mana dah letih study , depa tidoq .. tapi memang 1 kejutan lar .. kelas kami dah tak macam dulu :)) tak bising .. tak keluar merayau-2 .. erm .. sampaikan budak-2 kelas lain yang selalu mai lepak kat kelas kami serta membuat bising dalam kelas kami pun dah tak berani masuk kelas kami .. depa ingat kelas kami padahal tak ada cikgu pun .. depa pun terkejut .. bhaha .. bukan tue saja .. cikgu-2 pun hairan bila masuk or lalu kelas kami diam ja .. study lagi tue :)) cikgu-2 yang mengajar kami pun hairan .. bila mengajar kami diam ja .. siap buat homework lagi tue .. erm .. harap-2 lar usaha kami nie memberikan kejayaan kepada kami semua .. walaupun , nie usaha last minute .. AMIN :)) aku sygss hampa semua .. <3 rindu hampa semua :)) betoi kan cakap farid dulu .. bila dea melawak lebih-2 ja dea kata .. *alar ... sekarang ja boleh melawak camnie .. nantie dah habes sekolah tak boleh dah .. nanti rindu kot* betoi 2 .. aku sokong ! semua tue lar yang membuatkan aku terlalu rindukan hampa semua .. kenangan dengan hampa semua aku tak akan lupakan <3 erm .. sorry ya pada semua yang aku ada buat salah .. :)) 


terima kasih kerana membaca :) like kalau suka :))

0 comments: